PVV Brabant: Klimaatminaretten slopen landschap

AMSTERDAM – De locale fractie van de PVV heeft van zich laten horen over de bouw van 5 windmolens bij het Brabantse Ossendrecht.

Windmolen, windenergie,
©: Flickr/Wout

Onlangs gaf de gemeente Woensdrecht groen licht voor de bouw van de 5 windmolens langs het Schelde-Rijnkanaal.

De PVV (7 zetels van de 55 in Brabant) zegt met stomheid te zijn geslagen. “Die klimaatminaretten van de Groene Kerk komen er pas, nu er 23 miljoen euro subsidie, dus publiek geld is toegezegd”, aldus fractielid Harry van den Berg.

De fractie heeft nu vragen gesteld aan de provincie over de bouw. Ze stellen onder andere

Co2-emissiehandelsysteem

“23 miljoen voor 5 turbines weggewaaid, de Brabantse Wal en het uitzicht van de Ossendrechters vernield! Zolang het perverse CO2-emissiehandelssysteem in de huidige vorm bestaat, zorgt windenergie voor geen enkele CO2-beperking, voor zover die beperking überhaupt al zin heeft.”

“Eens zal het tot de Nederlanders doordringen dat windenergie geen weg naar een duurzamere toekomst is, al is het maar omdat die palen na 15 tot 20 jaar van ellende uit elkaar vallen en slechts met enorme subsidies exploitabel zijn.”

Eerder trok al de Brabantse natuurorganisatie Namiro de steun in voor het windpark omdat de windmolens te dicht bij een natuurgebied zouden komen. Dit was opvallend omdat de organisatie eerder juist werd benaderd om een geschikte plek te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!