Raad Huizen wil actie tegen windmolens Almere

AMSTERDAM – De gemeenteraad van Huizen is unaniem tegen het plaatsen van windturbines door de gemeenten Almere in het Gooimeer.

Een windpark in SpanjeAlle gemeentefracties steunen de inwoners van Huizen die protesteren tegen de mogelijke komt van windmolens, zo meldt Almere Vandaag.

“Overwegende dat er een ongekende horizonvervuiling, geluidsoverlast en een nachtelijke lichtshow van felrode knipperlichten op grote hoogte tegenover de kust van Huizen dreigt”, zeggen de raadsleden in een motie.

Ze halen aan dat de aantrekkelijkheid van het Gooimeer als watersport- en recreatiegebied wordt aangetast met de windmolens. Henk Mulder, de wethouder die hier overgaat, wordt nu opgeroepen actie te ondernemen.

Almere is van plan om windmolens te plaatsen, maar de lokale overheid weet nog niet waar. Het Gooimeer, dat Almere van Huizen scheidt, is een van de mogelijke plaatsen. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Paulo Brandão

5 gedachten over “Raad Huizen wil actie tegen windmolens Almere

 • 17 oktober 2018 om 22:53
  Permalink

  提供豐富充足的水分及可靠的保護,令雙唇更滑、更豐滿。

 • 19 oktober 2018 om 12:56
  Permalink

  收緊雙下巴及頸項 – 力軒醫藥有限公司Lis´kin Pharmaceutical Limited 收緊雙下巴及頸項 – 力軒醫藥有限公司Lis´kin Pharmaceutical Limited

 • 22 november 2018 om 11:07
  Permalink

  He did put up a fight. Well sort of. He said he wouldn’t say anything that could be seen as confrontational, controversial or in any way inflammatory. Jose Mourinho returns to Chelsea with a taunt: ‘I win the important games, not just the FA Cup’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!