Rechter verbiedt nachtelijk ronddraaien Noord-Hollandse windmolen

AMSTERDAM – Een windmolen in de gemeente Schagen mag niet meer ’s nachts draaien. De polder waar de windmolen staat is erg stil en de turbine zorgt daar voor overlast.

Een windmolen in een veld in Noord-HollandDit heeft een rechter van de Alkmaarse rechtbank geoordeeld. De gemeente Schagen vreest nu voor precedentwerking.

De rechtszaak is aangespannen door een omwonende die zegt last te hebben van de turbine.

Het punt van de rechtbank draait om wel of niet aanhouden van strengere geluidsnormen. De betreffende polder is geen stiltegebied, maar het niveau van achtergrondgeluid is wel laag, zo erkent de gemeente tegenover Binnenlands Bestuur.

Strengere geluidsnormen 

De rechtbank vindt dat er niet per se sprake hoeft te zijn van een stiltegebied om strenge geluidsnormen te hanteren.

De gemeente had daarom in 2011, toen de regels voor het plaatsen van windturbines werden versoepeld, een milieuvergunning met strenge geluidsnormen moeten handhaven tot 2014. Dit moet de gemeente alsnog doen.

Een gemeentewoordvoerster verklaart dat als dit vonnis door de Raad van State wordt overgenomen er een precendent zal ontstaan voor geluidsoverlast van turbines op het platteland. Het is niet bekend of de gemeente in beroep gaat.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Hans

4 gedachten over “Rechter verbiedt nachtelijk ronddraaien Noord-Hollandse windmolen

 • 16 oktober 2018 om 04:48
  Permalink

  NEAUVIA,歐洲血統透明質酸,目前遍布於全世界56個國家,行政總部在瑞士,卻是源自於意大利的品牌。採用21世紀先進的技術,提取出前所未有的高純度透明質酸,迅速的在全球攻占市場,卓越的品質,領先的技術和平民的價位,已經逐漸的出現在大眾的視線裡,被越來越的人使用。NEAUVIA以系列分女性專用和男性專用,大中小分子以及唇部專用和私處專用,其中私處專用己經在國內一些比較大的整形機構普遍使用。素材提取無與倫比的純淨,運用嶄新PEG鏈結技術-更安全

 • 21 oktober 2018 om 06:46
  Permalink

  LA ROCHE-POSAY 理膚寶水 【全日保濕系列】水感保濕泡沫洗面乳 HYDRAPHASE Foaming Cream的商品介紹 LA ROCHE-POSAY 理膚寶水,全日保濕系列,水感保濕泡沫洗面乳 HYDRAPHASE Foaming Cream

 • 5 november 2018 om 08:44
  Permalink

  Real Madrid have returned to training for the first time since Christmas as Zinedine Zidane prepares his side for a crucial run of games against Sevilla in the New Year. Real Madrid return to training after Christmas break in preparation for Copa del Rey clash with Sevilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!