Schotland schraapt 10 procent af van windsubsidie

AMSTERDAM – Schotland heeft de subsidie voor onshore windenergie verlaagd met 10 procent om een einde te maken aan de onzekerheid in de sector.

De onzekerheid werd veroorzaakt door het onvermogen van het Britse departement voor Energie om tot een besluit te komen over het eventueel dichtdraaien van de subsidiekraan.

De Schotse premier benadrukt dat de besluiteloosheid van Groot-Brittannië de toekomstige investeringen in het gevaar bracht. “De schone energiesector verdient een duidelijk verklaring”, aldus Alex Salmond, zo meldt persbureau Bloomberg.

Windparken op het land

De Britse regering is van plan om de subsidies voor windparken op het land te verlagen met 25 procent. Hoewel turbines op het land de goedkoopste vorm van schone energie opleveren is er veel weerstand tegen in de gebieden waar de parken moeten komen.

Tegelijk heeft de overheid beloofd om een slag te maken in de vergroening van de economie, vooral door het introduceren van meer hernieuwbare energiebronnen. De Britse premier, David Cameron, verklaarde eerder nog dat dit het groenste kabinet ooit moest worden.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Ventus

3 gedachten over “Schotland schraapt 10 procent af van windsubsidie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!