‘Shell wil windpark voor Zeeuwse kust ontwikkelen’

UTRECHT – Shell is in de race voor de geplande windparken voor de Zeeuwse kust. Een afvaardiging van het concern was aanwezig bij de informatiebijeenkomsten over het biedingsproces.

Dit schrijft het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen. De bronnen spreken van sterke geruchten dat het Shell ook daadwerkelijk een bod gaat doen. 

Voor de kust van Zeeland komen 4 kavels van elk 350 megawatt. De tender, het proces om te bieden op de ontwikkeling van de projecten, voor de eerste 2 kavel gaat naar verwachting binnenkort van start.

Shell is al mede-eigenaar van het windpark Egmond aan Zee voor de kust van IJmuiden, maar deze investering stamt uit een tijd dat het olieconcern vaker in groene energie geld stak.

Biobrandstoffen

De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich juist geconcentreerd op de ontwikkeling van biobrandstoffen, hoewel in het laatste jaarverslag er wel werd geschreven dat Shell meer in zonne-energie en windenergie wil investeren.

De geplande Nederlandse windparken op zee kunnen op grote belangstelling rekenen uit binnen- en buitenland. In totaal komen er 3.500 megawatt aan windmolens grofweg verdeeld in 5 projecten. Volgens het FD zijn er ongeveer 10 partijen en consortia geïnteresseerd in de ontwikkeling van de windparken.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!