Subsidie voor windpark Wieringermeer

UTRECHT – Er is subsidie toegekend voor Windpark Wieringermeer. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar de realisatie van de 99 geplande windmolens in de kop van Noord-Holland.

Dit meldt de organisatie achter het windpark donderdag. Windpark Wieringermeer is een initiatief van Nuon, ECN en Windcollectief Wieringermeer.

“De toekenning is een nieuwe en cruciale mijlpaal voor de ontwikkeling van het windpark”, stelt Gerard van Oostveen, projectdirecteur namens Nuon voor het windpark.

“Met de toekenning zeggen, na eerder dit jaar de vergunningverleners, nu ook de rekenmeesters van de overheid dat Windpark Wieringermeer een waardevolle investering is in duurzame energie.”

Raad van State

Begin volgend jaar wordt de uitspraak van de Raad van State over de vergunningen voor het windpark verwacht. Is die uitspraak positief, dan zijn de vergunningen onherroepelijk en start de aanbesteding van de windmolens.

De totale investering voor de ontwikkelaars van het windpark zal ongeveer 500 miljoen bedragen. Bij oplevering is Windpark Wieringermeer een van de grootste windparken op land in Nederland.

Lees meer over Windpark Wieringermeer in het dossier 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!