Taqa investeert toch niet in Nederlands windpark

AMSTERDAM – Het staatsfonds van Abu Dhabi, Taqa, investeert toch niet in Nederlands grootste windpark, het Gemini-project.

Hiermee blijft de realisatie van het project alsnog erg onzeker. Eerder meldde de Telegraaf nog dat Taqa miljarden zou investeren in het windpark. Het staatsconcern zelf ontkent dat.

De huidige grootaandeelhouder, het Amsterdamse Typhoon Capital, moet nu op zoek naar een nieuwe investeerder die de aandelen in het project overneemt.

Bankroet

Een investeerder is erg belangrijk voor het park. Wanneer er een nieuwe financierder komt stelt het ministerie van Economische Zaken 4,5 miljard euro beschikbaar voor het project.

Eerder bezweek de Duitse windparkontwikkelaar en windmolenfabrikant Bard nog door de ontwikkeling van onder andere het Gemini-park. Het concern moest vorig jaar de aandelen onder druk van een bankroet over doen aan Typhoon.

Gemini-windpark

Het Gemini-windpark krijgt naar verwachting 150 windturbines, elk met een vermogen van 4 megawatt en dus een totaalvermogen van 600 megawatt. Naar verluidt gaat het park 1,5 miljoen huishoudens van stroom voorzien.

De bouw van het project moet in augustus van 2013 zijn begonnen en in 2015 gaan de turbines waarschijnlijk stroom leveren.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Bentus

4 gedachten over “Taqa investeert toch niet in Nederlands windpark

  • 26 oktober 2018 om 03:49
    Permalink

    外遺傳(Epigenetics)也會遺傳? @ 察爾斯大夫 美麗殿堂 Dr. Charles Meridien Palace :: 痞客邦 :: 外遺傳(Epigenetics)也會遺傳? 撰文/史金納(Michael K. Skinner)翻譯/潘震澤 有害化學物質、壓力及其他影響,可在不更動基因的情況下,永久改變基因的開關。新的研究發現

  • 21 november 2018 om 14:10
    Permalink

    Sam Allardyce claims Rafa Benitez’s criticism of him is a cover-up for how bad Liverpool are and claims the Reds have all but blown their chance of finishing in the top four. Looks like you’ve blown it, Rafa! Sam Allardyce continues war of words with Liverpool boss Benitez as he taunts Champions League prospects

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!