Tegenstanders windpark Meeden laten ‘lijk’ achter bij RWE

AMSTERDAM – Voor tegenstanders van een windpark bij het Groningse dorp Meeden lijkt er geen stap te ver te gaan om duidelijk te maken dat ze geen windmolens willen.

Bij het kantoor van RWE in Essen hebben ze pop achter gelaten met een “zeer onwelriekende geur”. Volgens de demonstranten, die zich verder niet identificeren, moet de pop het eerste “groene” slachtoffer voorstellen “die gaat vallen in de strijd tussen Meeden en RWE”.

“De stank die het lijk verspreid staat symbool voor de schimmige manier waarop het plan voor een windturbinepark bij Meeden tot stand is gekomen en de rol van RWE en de provincie Groningen hierin.”

Geweld

De actie wordt gerechtvaardigd door te stellen dat RWE en de Duitse politie met geweld een einde heeft gemaakt aan een protest bij een bruinkoolmijn in Duitsland.

De demonstranten hebben eerder al fatsoensnormen overschreden in het protest tegen de windmolens. Zo werd ontwikkelaar RWE vergeleken met de Duitse bezetter, lokale horecabedrijven werden bedreigd toen er informatiebijeenkomsten over het windpark zouden worden gehouden en eerder werd gedreigd met het platleggen van een lokale spoorlijn.

Lees ook:Verdere radicalisering tegenstanders Windpark Meeden

Lees meer over windpark Meeden in het dossier 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!