Vattenfall: ‘Fossielvrij binnen één generatie’

Vattenfalls jaar- en maatschappelijk verslag 2017 is gepubliceerd en draagt als thema ‘Fossielvrij binnen één generatie’. Het rapport beschrijft Vattenfalls focus op groei in hernieuwbare productie en duurzame energieoplossingen. Daarbij rapporteert de organisatie over 2017 voor het eerst sinds 5 jaar weer een positief resultaat – een financiële trendombuiging.

Voor het eerst sinds 2012 rapporteert Vattenfall weer een positief resultaat met een nettowinst van 9,6 miljard Zweedse kroon in 2017 en een voorgesteld dividend van 2 miljard Zweedse kroon.

Voorbeelden van grote investeringsprojecten die in de loop van het jaar in bedrijf zijn gesteld, zijn het offshorewindpark Sandbank (288 megawatt) in Duitsland, dat 3 maanden eerder dan gepland voltooid was, en Vattenfalls grootste onshorewindpark in het Verenigd Koninkrijk, Pen y Cymoedd (228 megawatt).

Om de milieubelasting in de hele waardeketen te verminderen, heeft Vattenfall ook gedurende dit boekjaar via partnerschappen met grote Zweedse industriële ondernemingen samengewerkt om de totale CO2-uitstoot in Zweden te verlagen. De uitbreiding van een infrastructuur voor elektrisch vervoer werd voortgezet, wat een bijdrage levert om de milieubelasting door de transportsector te verlagen. Het InCharge-netwerk telt nu meer dan 4.000 laadpunten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!