VVD wil onderzoek naar opbrengst windenergie

AMSTERDAM – VVD’er René Leegte wil een onafhankelijk onderzoek naar de netto-opbrengst van windmolens. Volgens het Kamerlid valt er veel af te dingen op het rendement van windenergie.

Windmolens waarvan het rendement moet worden onderzocht aldus de VVDLeegte heeft demissionair minister Maxime Verhagen een brief met zijn oproep, zo meldt Spits. Hij haalt daarbij een onderzoek aan van windmolenonderzoeker Kees le Pair dat onlangs werd uitgebracht. 

Le Pair zegt op basis van echte gegevens te hebben berekend dat de werkelijke opbrengst van windmolens veel lager is dan gedacht. Als daar de productiekosten van worden afgetrokken blijft er maar een lage nettoproductie over.

Onregelmatigheid van windenergie

Een Nederlandse windmolen zou volgens Le Pair ongeveer 4,14 procent van het piekvermogen opbrengen. Het grote probleem zou ontstaan door het opvangen van de onregelmatigheid van windenergie.

Eerder berichtte Spits al over de potentiële gevaren van windmolens. Het dagblad schreef dat uit Utrechts onderzoek zou blijken dat omwonenden van windmolens ziek kunnen worden van de turbines.

Rechtszaak tegen windmolens Houten

Later ontkrachtte een woordvoerder van de universiteit de herkomst van het onderzoek. Het bleek een om een stageonderzoek te gaan van een stagiair die bij het advocatenkantoor stage liep dat ook de rechtszaak deed tegen windmolens in Houten.

Ook werd geschreven over buitenlandse wetenschappers die getuigden dat windmolens schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Lees hier het onderzoek van Kees le Pair. De cruciale rekensom over de opbrengst van windmolens staat op pagina 22.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

8 gedachten over “VVD wil onderzoek naar opbrengst windenergie

 • 16 oktober 2018 om 03:07
  Permalink

  商業貸款 擁有完善的財務安排應付資金需求及現金周轉,是您業務成功的關鍵。工銀亞洲可以為您度身訂造財務組合,讓您充分把握業務發展機會。為協助貴公司妥善理財,配合個別業務營運的不同需要,我們提供一應俱全的服務,從日常透支以至不同形式的融資安排等等,應有盡有。商業/工業融資 我們提供各類型的信貸服務,包括透支、商業/工業借貸、樓宇按揭貸款、履約保證金、各項擔保及發票及期票貼現等,並由資深的客戶服務經理提供個人跟進服務,全心全意與您建立長遠的合作關係。

 • 16 oktober 2018 om 16:39
  Permalink

  倩碧三步驟洗面皂,溫和潔淨,洗完不緊繃

 • 18 oktober 2018 om 14:49
  Permalink

  SHISEIDO 資生堂-國際櫃 【百優】百優高透皙活力乳霜 BIO-PERFORMANCE Glow Revival Cream的商品介紹 SHISEIDO 資生堂-國際櫃,百優,百優高透皙活力乳霜 BIO-PERFORMANCE Glow Revival Cream

 • 19 oktober 2018 om 23:56
  Permalink

  Samsung Galaxy S6系列面世 金屬雙曲面秒殺女生 – STYLE-TIPS.COM 一直只聞樓梯響的智能手機Galaxy S6及S6 edge終於面世!全新電話結合…

 • 25 oktober 2018 om 20:38
  Permalink

  SACHAJUAN日曬頭髮護理系列 海洋柔絲防護 – STYLE-TIPS.COM 烈日當空,最直接受陽光侵害的不單是皮膚,還有我們的一把秀髮,因此夏天也不要忽略頭…

 • 5 november 2018 om 21:27
  Permalink

  Some of the biggest names in England women’s football turned out on Sunday afternoon for a match in honour of this country’s greatest player in the female game, Kelly Smith. Kelly Smith honoured in exhibition between Arsenal and All-Star XI after announcing her retirement… and she scored despite being pregnant

 • 20 november 2018 om 14:44
  Permalink

  The 23-year-old dead-ball specialist is currently at Euro 2016 with the Swiss side and is open to joining international team-mate Granit Xhaka at the Emirates. Arsenal target Ricardo Rodriguez has told Wolfsburg he wants to leave this summer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!