Waddengebied protesteert tegen windpark dichtbij de kust

AMSTERDAM – De Waddeneilanden zitten niet te wachten op een windpark 6 kilometer boven de kust van Ameland en Schiermonninkoog.

Een windturbine wordt gebouwd op zeeAlbert de Hoop, burgemeester van Ameland en voorzitter van het Eilander College, zegt te vrezen voor het toerisme op het eiland.

Toeristen zouden het eiland de rug toekeren bij het zien van een strook windturbines op 6 kilometer afstand van de kust. 

De eilanden reageren hiermee op de eerste resultaten van een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken naar een windpark dichterbij de kust van Ameland en Schiermonninkoog. 

Doelstelling duurzame energie 

Minister Henk Kamp heeft vorig jaar het onderzoek gestart naar windparken binnen de 12-mijlszone, ongeveer 22 kilometer voor de kust, van Nederlandse kust om de doelstelling van 16 procent duurzame energie in 2020 te halen. 

“De vijf eilanden zijn van mening dat een grootschalig near-shore windturbinepark en in de gekozen vorm absoluut niet te verantwoorden is ten opzichte van het groter maatschappelijk belang van het Waddengebied als één van de top toeristische bestemmingen van Nederland”, aldus het Eilander College

Hier stond eerder abusievelijk dat de Waddeneilanden protesteerden tegen Windpark Gemini dat ten noorden van Schiermonninkoog wordt gebouwd. Dit klopt niet. 

Gerelateerde artikelen 

 

 

 

Foto copyright: Alpha Ventus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!