Weinig wind oorzaak hoge elektriciteitsrekening Bonaire

AMSTERDAM – Een natuurverschijnsel waardoor 2 jaar lang de wind ging liggen en een brand in een energiecentrale waardoor een nieuwe centrale moest worden gebouwd.

Windturbines op Bonaire waardoor inwoners meer voor de energie gaan betalenWindparkexploitant Ecopower wijt een reeks ongelukken en pech aan de hoge energierekening die inwoners van Bonaire straks moeten betalen.

Dit verklaart Henk Hutting van Ecopower tegenover de Wereldomroep. Maandag kwam uitsluitsel over een conflict tussen Ecopower en netbeheerder Water- en Electriciteitsbedrijf Bonaire (WEB). Ecopower mag wel de hogere kosten die het heeft gemaakt doorberekenen aan WEB.

Gemiddelde windsnelheid

Hutting haalt aan dat er in de laatste 2 jaar nog nooit zo’n lage gemiddelde windsnelheid is gemeten. Volgens hem komt dat door natuurfenomeen La Niña, dat ongeveer 1 keer per 50 jaar voorkomt. Verder brandde de oude energiecentrale af en de kosten van de nieuwe centrale moesten meegenomen worden.

Verder wijt Ecopower de hoge energiekosten aan hoge investeringen. Ecopower koos ervoor om voor duurdere windturbines te gaan die minder onderhoud vergen, maar een hoge investering. Op de lange termijn wordt de energie dus goedkoper.

Energierekening stijgt met 50 procent

De energierekening kan het volledig doorberekenen van de prijs met minstens 50 procent stijgen. Gedeputeerde Burney Elhage reageerde maandag bezorgd over de stijgende energieprijs. Een hogere rekening zou de economie van het Eiland schade toebrengen.

Het Ministerie van Economische Zaken zegt zich “in te spannen” om de energierekening op Bonaire betaalbaar te houden.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

3 gedachten over “Weinig wind oorzaak hoge elektriciteitsrekening Bonaire

  • 17 oktober 2018 om 22:03
    Permalink

    在有效並溫和清理角質的同時,保持肌膚水油平衡,同時提升肌膚光亮度、光滑度和柔軟度,適合倩碧第三號肌膚類型。

  • 19 oktober 2018 om 12:24
    Permalink

    《Sex and the City》Miranda要參選紐約州長啦!從這幾點可以看到女星Cynthia Nixon是戲裡戲外的女強人! Marie Claire (HK) Edition 經典美劇《Sex and the City》可以說是編小時候對兩性、友情、時裝的啟蒙老師,當中女強人律師Miranda Hobbes一角更是不少人的最愛,她對工作的熱誠,她對性的坦白,她對友情的忠誠,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!