Windmolens met meer capaciteit als alternatief windpark Meeden

UTRECHT – De Groningse gemeente Menterwolde denkt een alternatief te hebben voor het geplande windpark bij Meeden langs de N33. Met grotere windmolens zijn uiteindelijk minder turbines nodig.

Zo kan het aantal windturbines worden verlaagd van 35 naar 20. Wethouder Lian Veenstra claimt dat dit zonder hogere windmolens kan, zo meldt RTV Noord.

“Je kunt kiezen voor een molen die vijf megawatt oplevert, die is net zo groot en heeft een betere techniek en dan kan je met minder molens toe.” Hoe dit kan, legt de wethouder niet uit.

Afstand naar de molen

De locaties van de windmolens blijven hetzelfde, op de geplande turbines bij Meeden na. Ook de afstand tussen de bebouwing en de eerste molen wordt groter, van 900 meter naar 1.500 meter.

De gemeenteraad van Menterwolde gaat 7 april het plan bespreken. 4 dagen later wil de wethouder het plan naar minister Henk Kamp (Economische Zaken) sturen.

“Ik hoop dat hij ons alternatieve plan serieus neemt en dat in gesprek wil gaan met de ontwikkelaars van het park”, aldus de wethouder tegenover de tv-zender.

Onlangs stelde de gebiedscoördinator, die is ingesteld om met omwonenden te praten, na 20 gesprekken te hebben gevoerd dat er voldoende draagvlak is voor vervolggesprekken in de regio.

Lees hier meer over de problematiek rond windpark Meeden 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!