Windpark Gemini grootste servicecontract ooit voor Siemens

AMSTERDAM – Siemens heeft met de deelname in Windpark Gemini het grootste servicecontract ooit. binnengehaald voor het bedrijf.

Een windturbine van Siemens
©: Siemens Nederland

Siemens zal het onderhoud aan de turbines gaan verzorgen voor 15 jaar, zo meldt het concern.

“Met dit project betreden we een van de meest belangrijke opkomende Europese offshore windmarkten”, aldus Markus Tacke, CEO van de divisie Wind Power van Siemens Energy.

Randy Zwirn, CEO van Energy Service voor Siemens Energy voegt daaraan toe: Dit recordproject voor onze offshore windservice-business onderstreept het vertrouwen in het uiterst geavanceerde en innovatieve logistieke concept voor service-activiteiten dat we voor Gemini ontwikkeld hebben. “

Lees ook: Financiering definitief rond voor grootste windpark Nederland en ‘Enkele honderden banen door Windpark Gemini’

Investeringen in R&D

“Het is een direct uitvloeisel van de substantiële investeringen in R&D en de jarenlange ervaring die we hebben als ’s wereld leidende offshore service provider.”

“Gemini is het eerste grote zichtbare project dat invulling geeft aan de afspraken in het Energieakkoord”, aldus Bernard Fortuyn, lid van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!