‘Zet historische windmolens aan het werk om energie op te wekken’

AMSTERDAM – De PvdA-afdeling van de provincie Zuid-Holland heeft voorgesteld om oude historische windmolens te gebruiken voor het opwekken van energie. Deskundigen twijfelen aan het plan, maar de discussie over het mogelijk nut van de molens is losgebarsten.

Zuid-Holland heeft enkele honderden molens die nu wel draaien, maar alleen als toeristische attractie dienen. De voorzitter van de Rijnlandse Molenstichting is bereid om naar het plan te kijken, zo meldt het Leidsch Dagblad.

Realistischer

Molenkenner Luc Verbij bekijkt het realistischer. Hij rekent uit dat een generator 50.000 euro kost en dat een molen maar 4.000 euro per jaar aan stroom kan opleveren. Daarbij moeten er ook nog mensen in dienst worden genomen om de molens voltijd te laten draaien.

Er wordt ook gekeken naar een andere vorm van energiebesparing, waar ook Verbij positiever over is. Om water uit polders te malen worden elektrische gemalen gebruikt, terwijl de historische windmolens nog best hun werk kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Pluruk

6 gedachten over “‘Zet historische windmolens aan het werk om energie op te wekken’

  • 16 oktober 2018 om 19:35
    Permalink

    彩妝|迎春納福喜洋洋-KATE 微熏光暈眼影來放大你的雙眼 – Ashley愛異想 – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 哈摟~~,今天要來跟大家分享我最愛的眼影,我真的是一個眼影控阿>,

  • 18 oktober 2018 om 10:26
    Permalink

    視覺與味覺的驚喜 Moschino x W Hotel 下午茶體驗 Marie Claire (HK) Edition 女人就是愛high tea,但要留住她們的心還得在tea set 上花點心思吧! 香港W酒店的Woobar首次與國際知名時尚品牌Moschino合作,推出充滿時尚玩味色彩的「

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!