Zuid-Holland dwingt gemeenten ruimte te maken voor windmolens

AMSTERDAM – Zuid-Holland gaat de gemeenten Midden-Delfland, Westland, Papendrecht en Alblasserdam dwingen om ruimte te maken voor windmolens.

Een windpark achter een weiland in CanadaDit meldt het provinciale bestuur van Zuid-Holland.

De maatregel is nodig omdat de gemeenten anders de provincie anders niet aan de afspraken kan voldoen die het met andere provincies heeft gemaakt.

Om de doelstelling van 6.000 megawatt aan windenergie te halen in heel Nederland moet Zuid-Holland 735,5 megawatt aan windmolens plaatsen.

Niet schikken in de maatregelen 

300 megawatt daarvan komt in het Rotterdamse havengebied, 260 megawatt in Goeree-Overflakkee. De rest wordt verdeeld in de overige regio’s.

Midden-Delfland, Westland en Papendrecht hebben aangegeven zich niet te gaan schikken in de maatregel van de provincie. Alblasserdam heeft nog geen reactie gegeven.

Forse inspanning 

In een brief heeft gedeputeerde Govert Veldhuijzen van Economie, Ruimte en Energie in april van dit jaar een aantal Zuid-Hollandse gemeenten verzocht de locaties ruimtelijk mogelijk te gaan maken. Nu enkele dat weigeren of verzuimen, rest de provincie niets anders dan het zelf te gaan doen, zegt Veldhuijzen.

“We moeten in Zuid-Holland nog een forse inspanning leveren om de afspraken met het rijk te kunnen nakomen. Daarbij hebben we alle locaties nodig die nu zijn aangewezen. Ruimtelijke inpassing is tijdrovend en de tijd dringt. Vertraging is geen optie”.

Medewerking 

Van de gemeenten die in april werden verzocht om windedenenergie in hun bestemmingsplan op te nemen, hebben 5 gemeenten aangegeven hieraan te willen meewerken.

Gedeputeerde Staten hebben deze gemeenten een brief gestuurd waarin zij de gemeenten bedanken voor de medewerking en aangeven op korte termijn afspraken te willen maken om de provinciale ruimtelijke bevoegdheid voor windenergie aan hen over te dragen.

6 gedachten over “Zuid-Holland dwingt gemeenten ruimte te maken voor windmolens

 • 15 oktober 2018 om 23:02
  Permalink

  【穿搭】時尚新概念,要時尚也要健康~ fitflop 行動塑身鞋穿搭 @ B2B崔咪TRAMY :: 痞客邦 :: 什麼樣的運動涼鞋可以穿的很時尚?當崔咪的國外好友和我推薦現在超流行運動型涼鞋的時候,真的有點傻眼,還硬逼她去拍找路人照片給我看,結果照片傳來的時候,我還真的嚇了一大跳耶!!!!包包也有吸引我的目光啦現

 • 17 oktober 2018 om 18:57
  Permalink

  去除多餘角質及老廢物質調理並促進肌膚代謝重生為柔滑透亮的彈潤肌膚

 • 22 oktober 2018 om 21:12
  Permalink

  它讓神經原在常規的緊張鍛煉中進行共振燃燒,由此帶來健身運動所無法達到的效果。Ion Magnum複雜的振動波是基于於二十多年對神經原燃燒信號的研究手工製作的。 設備製造者的臨床研究結果顯示,30分鐘的治療相當於在健身房10個小時的運動,可以燃燒高達5000卡路里的熱量。其他臨床研究顯示肌肉生成的速度以及脂肪(表面脂肪以及深部脂肪)减少的速度相應都比運動的效果更好。對於Ion Magnum沒有進行理療的部位,甚至會有抗衰老防氧化的效果。 有受試者治療一次之後同一個部位减掉了3-4英寸(不像其他减肥治療中宣稱的那樣,一次治療减掉了5英寸,但那是全身20多個部位加起來减掉的尺寸)。同時,它還可以减掉脖子和下巴的脂肪,讓你的雙下巴消失 . 每次治療需要25分鐘。治療前後的效果非常明顯,而且會持續1-2天。要想達到更好的效果,最好接受1-2個小時的治療。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!