1.352 zonnepanelen op woningen Noord-Hollandse corporatie

UTRECHT – Op zo’n 225 woningen van de Noord-Hollandse woningcorporatie Intermaris zijn de afgelopen jaren 1.352 zonnepanelen geplaatst.

Zo’n 500 woningen van de woningcorporatie in Hoorn, Purmerend en Monnickendam werden voorzien van vloer-, gevel- en dakisolatie. Huurders kregen ook de keuze voor zonnepanelen.

Om de betaalbaarheid van de woningen de komende 30 jaar te garanderen, brengt Intermaris energiebesparende maatregelen aan in haar woningen. De woningen hadden energielabel G tot C. Door het isoleren van de vloer, de gevel en het dak en het plaatsen van zonnepanelen gaan de woningen naar een A-label.

Besparing van ruim 2 ton

Projectleider Marlijn Hemprig: “Het doel van Duurzaam wonen is dat huurders aangenamer wonen met lagere woonlasten door een besparing op de energierekening. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, vraagt Intermaris van de bewoners een huurverhoging.”

“Dankzij de isolatie en zonnepanelen is de energierekening veel lager. Bij gemiddeld energieverbruik zijn de bewoners goedkoper uit.”

De bewoners van de 500 woningen wekken samen per jaar 74.406 euro aan elektra op met hun zonnepanelen. Daarnaast wordt er in totaal zo’n 143.000 euro op gas bespaard per jaar.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!