1.725 zonnepanelen op voetbalstadion AZ

UTRECHT – Er komen 1.725 zonnepanelen op het dak van de Alkmaarse voetbalclub AZ.

Dit meldt de club maandag.

Met de zonnepanelen, afkomstig van Hanergy, gaat jaarlijks ongeveer 250.000 kilowattuur groene stroom worden opgewekt. Dit staat gelijk aan het jaarverbruik van 125 huishoudens.

“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering van AZ. Met het aanbrengen van zonnepanelen maken we een nieuwe stap in de richting van een duurzaam stadion”, zegt directeur algemene zaken Robert Eenhoorn op de clubwebsite.

“AZ is graag innovatief, we zijn er trots op dat we als club vooroplopen in het opwekken van zonne-energie.” De panelen leveren een besparing op van 142 ton Co2.

Crowdfunding

De financiering is afkomstig van de Rabobank. De zonnepanelen worden geplaatst door Sunprojects. Ook de gemeente en de stichting Energy Valley hebben meegewerkt aan het project. Eerder werd al bekend dat de gemeente de subsidie binnenhad voor het project.

AZ volgt met de zonnepanelen onder andere het voorbeeld van regiogenoot Volendam, waar onlangs 100.000 euro voor op is gehaald via crowdfunding. Ook op de stadions van Groningen, Amsterdam en Den Haag zijn al eerder zonnepanelen geplaatst. Verder zijn er plannen voor panelen op de stadions van Zwolle en Utrecht.  

Lees ook: Zonnepanelen op voetbalstadions: de 3 grootste installaties

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!