1 op 10 melkveehouders heeft zonnepanelen op het dak

AMSTERDAM – 1 op de 10 melkveehouders in Nederland heeft inmiddels zonnepanelen laten leggen op de boerderij.

Zonnepanelen op een boerenbedrijf
©: Zonnepanelen Op Het Dak

Dit blijkt uit een enquête van marketing- en onderzoeksbureau AgriDirect onder zo’n 8.000 boeren.

Het aantal melkveeboeren met zonnepanelen is ongeveer 25 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Toen had 8 procent van de melkveebedrijf zonnepanelen op het dak.

Het aantal boeren dat in de toekomst zonnepanelen wil kopen daalt steeds. Zo’n 14,1 procent van de boeren heeft plannen om in de toekomst zonnepanelen aan te schaffen, een lager percentage dan een jaar geleden.

Toen verklaarde 18,7 procent van de melkveehouders zonnepanelen te willen kopen. In 2012 lag dit percentage op 20,5 procent.

Noord-Holland en Zeeland

In vergelijking met de overige Nederlandse provincies, hebben de melkveehouders in Noord-Holland en Zeeland relatief gezien de meeste plannen om zonnepanelen aan te schaffen (18,6 procent).

Opvallend is dat er relatief gezien in elke provincie minder wordt geïnvesteerd in zonnepanelen. De sterkste daling wordt dit jaar gesignaleerd in Utrecht, waar het percentage investeerders vorig jaar nog het hoogst was. 12,4 procent van de Utrechtse melkveehouders heeft plannen om zonnepanelen op het bedrijf te plaatsen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!