‘Bij 1 op 6 bezitters van zonnepanelen is energierekening verkeerd’

UTRECHT – Bij 1 op de 6 zonnepaneeleigenaren gaat er iets fout bij de energierekening. Huishoudens lopen soms tientallen euro’s mis en soms zelfs meer.

Ook komt het voor dat huishoudens te veel krijgen. Dit blijkt uit een onderzoek van Gaslicht.com, waar De Telegraaf over bericht.  

Sommige consumenten kregen bijvoorbeeld niet de afgesproken vergoeding voor de opgewekte zonnestroom. Ook wordt er er wel eens te veel belasting af gedragen. 

Een peiling van Vereniging Eigen Huis (VEH) onder zo’n 1.500 leden met en zonder zonnepanelen liet zien dat bij 5 procent van de huishoudens er fouten zijn gemaakt in de energierekening. In 72 procent van de gevallen waarin het fout ging, corrigeerde de energieleverancier.

Moeilijk te controleren

Een woordvoerster van VEH verklaart dat juist bij de huishoudens die zonnepanelen hebben, het moeilijk is om de energierekening te controleren.

Een drietal energieleveranciers laat tegenover de krant weten dat ze het belangrijk vinden dat de energierekening altijd klopt.

Eerder claimde Gaslicht.com dat zonnepaneelbezitters met een energiecontract met speciale piek- en daltarieven werden benadeeld. De vergelijkingssite noemde daar bij een aantal energieleveranciers, maar deze bedrijven bleken consumenten helemaal niet te benadelen. Gaslicht.com moest de kritiek inslikken

Lees ook: Delta: klant krijgt juist gunstige prijs voor zonnestroom & Ook NLE blijkt eigenaren zonnepanelen niet te benadelen

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!