1,2 megawatt aan zonnepanelen op 14 daken Campus TU Delft

AMSTERDAM – Dit voorjaar wordt op de TU Delft gestart met het installeren van 10.000 vierkante meter aan zonnepanelen op de daken van de campus.

Dit meldt de TU Delft dinsdag. De panelen hebben samen een vermogen van 1,2 megawatt en gaan 1 miljoen kilowattuur zonnestroom produceren. Cofely gaat de panelen installeren en beheren

Naar verwachting zijn alle zonnepanelen in september geïnstalleerd. De TU Delft is daarmee in Nederland de universiteit met het grootste oppervlakte aan zonnepanelen.

Voor de opgewekte zonne-energie ontvangt de TU Delft een SDE+ subsidie. Later dit jaar komen er naar verwachting nog meer zonnepanelen op de daken van de studentenflats. Het plan is dat medewerkers van de universiteit hierin kunnen investeren.

Milieudoelstelling

Het installeren is onderdeel van de doelstelling om in 2020 een kwart van het energieverbruik van de campus zelf op te wekken, 40 procent energie te besparen en de CO2-emissies te halveren.

Een deel van de zonnepanelen gaat gebruikt worden voor testen van onderzoekers van de TU Delft. Zo wordt er door de onderzoeksgroep Photovoltaic Materials and Devices gewerkt aan het verhogen van het rendement van zonnecellen en PV-systemen.

“Aan de TU Delft werken dagelijks duizenden onderzoekers en studenten aan duurzame innovaties. De campus is een uitstekende proeftuin om de wetenschap aan maatschappelijke uitdagingen te verbinden”, aldus Anja Stokkers, directeur Facilitair Management en Vastgoed van de universiteit.

“Daarmee biedt de campus ruimte om naast verduurzamingsprojecten ook demonstratieprojecten en experimenten voor grootschalige toepassing in de bebouwde omgeving toe te passen.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!