27.000 zonnepanelen op huurwoningen Gelderse woningcorporatie

UTRECHT – Er komen zonnepanelen op in totaal 3.000 huurwoningen van de Gelderse woningstichting De Kernen. Vanaf dit voorjaar tot en met 2018 worden de in totaal 27.000 zonnepanelen geplaatst.

Als de panelen eenmaal zijn geïnstalleerd, heeft driekwart van de woningen De Kernen zonnepanelen. In een eerder stadium zijn al zonnepanelen gelegd op 420 woningen. De corporatie heeft in totaal 4.500 huurwoningen.

De nieuwe zonnepanelen komen op woningen die nog geen energielabel A hebben. De zonnepanelen zorgen naar verwachting voor een maandelijkse daling van de energierekening van 22 tot 30 euro.

Met de investering zorgt de woningcorporatie ervoor dat alle woningen voor 2020 energielabel B of hoger hebben, zoals landelijk afgesproken.

De corporatie wil ook de huurders stimuleren om zoveel mogelijk energie te besparen. Dit doet ze onder andere door een energiebespaarwedstrijd en door een onderzoek te doen naar wat energiezuinig gedrag structureel kan stimuleren. Een student aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet hier onderzoek naar tussen maart en juli

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!