300.000 woningeigenaren willen zonnepaneel

AMSTERDAM – Zelfs zonder zekerheid over kosten, regelgeving en techniek willen maar liefst 300.000 woningeigenaren een zonnepaneel op het dak. Zou er meer duidelijkheid zijn over zonnepanelen dan zou dit aantal veel hoger zijn.

Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van de brancheorganisatie voor de installatiebedrijven en elektrotechnische detailhandel, UNETO-VN.

Hoewel het precieze kostenplaatje onduidelijk is, wil een meerderheid van de consument een zonnepaneel om te besparen op energiekosten. Toch geven ook veel woningbezitters aan dat de onduidelijkheid een reden is om van zonnepanelen af te zien.

42 procent van de consumenten zegt niet te weten hoe de prijs van elektriciteit uit zonnepanelen zich verhoudt tot reguliere elektriciteit. Ongeveer een derde denkt dat stroom uit zonnepanelen goedkoper is, 14 procent denkt dat die duurder is.

Stijgende energieprijs

Marcel Engels, voorzitter bij UNETO-VNI, benadrukt dat investeren in zonne-energie nu al interessant is door de stijgende energieprijs. “Uit de consumentenprijsindex van het CBS blijkt dat de energieprijzen over de afgelopen vijftien jaar drie keer zo snel is gestegen als de prijzen van andere goederen en diensten. De prijzen van energie zijn in 2011 zelfs met 9 procent gestegen”, verklaart Engels.

“In 2012 gaat een gemiddeld huishouden 156 euro per maand betalen voor gas en elektriciteit, dertien euro meer dan het voorgaande jaar. Als gevolg van de prijsstijgingen van fossiele brandstoffen en verbetering van rendementen zijn investeringen in zonne-energie nu al rendabel.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Conergy

5 gedachten over “300.000 woningeigenaren willen zonnepaneel

 • 17 oktober 2018 om 12:15
  Permalink

  雙眼皮、採封閉式、縫雙眼皮、迷你切口雙眼皮手術、古典美的討論

 • 7 november 2018 om 05:57
  Permalink

  Colombia coach Jose Pekerman is hoping to be able to call on a ‘100 percent’ James Rodriguez for Sunday’s crunch World Cup Group H clash against Poland at the Kazan Arena. Colombia make final plans for vital World Cup clash against Poland… and James Rodriguez looks set to start

 • 22 november 2018 om 11:28
  Permalink

  The Blues have two additional days’ rest due to Arsenal’s involvement in the Europa League against Cologne on Thursday night. And Courtois says Chelsea are in a good frame of mind. ‘It is good to face Arsenal now’, reveals Chelsea goalkeeper Thibaut Courtois on Sunday’s Premier League clash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!