‘45.000 Amsterdamse huishoudens in 2020 aan zonnestroom’

AMSTERDAM- De gemeente Amsterdam denkt dat het mogelijk is om in 2020 45.000 Amsterdamse huishoudens aan de zonnestroom te hebben.

Zonnepanelen op een dak in AmsterdamDit blijkt uit de Zonvisie van de gemeente, die dinsdag bekend is gemaakt

In Amsterdam is ongeveer 11 vierkante kilometer beschikbaar om zonnepanelen op te plaatsen. Als in 2020 al deze daken worden bedekt met zonnepanelen levert dat genoeg stroom op voor 45.000 huishoudens.

De gemeente mikt voor 2040 op genoeg zonnestroom voor 270.000 huishoudens. Op dit moment ligt er voor 8 tot 10 megawatt aan zonnepanelen in Amsterdam, genoeg voor wordt er voor 2500 huishoudens aan zonnestroom opgewekt.

Zonatlas

Deze zomer brengt de gemeente een zonatlas uit waar geïnteresseerden kunnen kijken of het dak geschikt is voor zonnepanelen. De zogenaamde ‘daklozen’, mensen in een huurhuis of in een flat, krijgen de mogelijkheid om te investeren in zonnepaneelprojecten op grotere daken en braakliggende terreinen.

Wethouder Maarten van Poelgeest van Klimaat en Energie: “Ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen zonnepanelen zouden willen plaatsen als het voor hen makkelijker wordt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: M. Breet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!