4,5 miljoen via crowdfunding naar zonneparken

AMSTERDAM – Er in totaal al 4,5 miljoen gestoken via crowdfunding geïnvesteerd in het realiseren van zonne-energieprojecten in Nederland. Particulieren hebben zo’n 3,8 miljoen euro gestoken in zonneprojecten.

Hiermee zijn 41 zonneparken en zonnedaken gerealiseerd, zo meldt crowdfundingplatform ZonnepanelenDelen dat een inventarisatie heeft gemaakt.

In de eerste maanden van 2015 is al bijna 1,5 miljoen euro opgehaald. Verder wordt er gezocht naar ruim 2 miljoen euro aan kapitaal voor in totaal 21 zonneparken.

ZonnepanelenDelen heeft gekeken naar projecten die op het eigen platform en op andere platformen zoals Greencrowd, Solar Greenpoint en ZonOpNederland.

Meeste projecten

De meeste projecten werden gerealiseerd via Greencrowd. Zo’n 14 voornamelijk zonnedaken wisten een bedrag van 4.000 tot 93.420 euro op te halen. Via platform ZonOpNederland werden 9 projecten gerealiseerd.

Op ZonnepanelenDelen zijn 2 opvallend grote projecten gefinancierd. Voor de Euroborg werd in samenwerking met Essent bijvoorbeeld zo’n 600.00 euro opgehaald om ruim 1.000 zonnepanelen op het voetbalstadion te realiseren.

In Breda werd 884.000 euro opgehaald door een coöperatie om 7.000 zonnepanelen te plaatsen, nadat de initiatiefnemers eerder nog opzoek waren naar een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!