Aantal nieuwe zonnepanelen VS maakt enorme groeispurt

AMSTERDAM – Het aantal nieuw geïnstalleerde zonnepanelen in de Verengde Staten is in de eerste drie maanden van dit jaar bijna verdubbeld. Er werd voor 18.000 systemen geïnstalleerd met een opgeteld vermogen van 506 megawatt, een groei van 85 procent.

Dit meldt de Amerikaanse branchevereniging voor zonne-energie, Solar Energy Industries Association (SEIA). Analisten verwachten dat in het komende jaar in totaal 3,3 gigawatt zal worden geïnstalleerd.

In het eerste kwartaal van een jaar wordt vaak het minst geïnstalleerd. Dit belooft nog iets voor de rest van het jaar. Belangrijkste reden voor de toename is de met 17,2 procent gedaalde prijs om zonnepanelen te installeren.

Belangrijke groeimarkt

Onderzoeksbureau GTM Research verwacht dat de VS een van de belangrijkste groeimarkten gaat worden voor zonne-energie. Vooral bedrijven installeerden veel meer zonnepanelen.

“De economische vergelijking is enorm verbeterd. Bedrijven realiseren zich dat een zonnepaneel een goede verzekering is tegen de stijgende energieprijzen”, zegt Rhone Resch, directeur van SEIA.

In de staat New Jersey werd het meeste toegevoegd met een geïnstalleerd vermogen van 174 megawatt. Californië kwam op de tweede plek.

Chinese zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen in de VS kan wel eens weer gaan stijgen. Onlangs voerde de VS een importtarief in op goedkope Chinese zonnepanelen tot soms wel 250 procent.
Chinese leveranciers proberen de panelen toch aantrekkelijk te houden door ‘tariefvrije’ systemen aan te bieden en de panelen goedkoop te houden. Toch verwachten ook analisten een prijsstijging die vooral consumenten gaat raken.

Lees hier het gehele rapport.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Yingli Green

4 gedachten over “Aantal nieuwe zonnepanelen VS maakt enorme groeispurt

 • 15 oktober 2018 om 17:55
  Permalink

  住宅樓宇按揭計劃. … 住宅樓宇按揭計劃. 多種住宅按揭計劃供選擇以配合不同物業種類. 預約申請 · 預約申請 · 個人理財 > 按揭服務 >. 住宅樓宇按揭計劃.

 • 17 oktober 2018 om 21:57
  Permalink

  URIAGE 優麗雅 【基礎清潔系列】冰晶去角質凝膠 Gommage Integral的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 URIAGE 優麗雅,基礎清潔系列,冰晶去角質凝膠 Gommage Integral5

 • 19 november 2018 om 22:22
  Permalink

  It was all smiles during Les Bleus’ latest training session on Wednesday as Didier Deschamps’ side continued preparations for the World Cup and Saturday’s fixture against the USA in Lyon. Paul Pogba trains after hitting back at critics as France appear in good spirits at Clairefontaine ahead of final World Cup warm-up friendly against the USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!