Antwoord op meest gestelde vragen subsidieregeling zonnepanelen

AMSTERDAM – Vanaf 2 juli komt de aanschafsubsidie in werking voor zonnepanelen. Uitvoerende instantie AgentschapNL geeft antwoord op de 8 meest gestelde vragen.

1. Wie komt er voor subsidie in aanmerking?
Alleen particulieren komen in aanmerking voor subsidie. Voor elk adres kunt u maximaal één aanvraag indienen. De subsidie is niet bedoeld voor ondernemers.

2. Welke eisen worden er aan de zonnepanelen gesteld om in aanmerking te komen voor subsidie?
Alleen een zon-PV installatie met een vermogen boven 0,6 kilo Wattpiek (kWp) komt in aanmerking voor subsidie. Informatie over het vermogen in Wattpiek van de zonnepanelen kunt u krijgen van uw installateur.

3. Ik heb al voor 2 juli 2012 opdracht gegeven (of aangekocht) kan ik nu nog subsidie krijgen?
Nee, als u vóór 2 juli 2012 zonnepanelen hebt gekocht dan komt u niet in aanmerking voor subsidie. Alleen wanneer u een door uzelf getekende opdrachtbevestiging tot aankoop van een zonnepaneel hebt van op of ná 2 juli 2012, kunt u subsidie aanvragen.

4. Hoe groot is het subsidiebedrag?
Het subsidiebedrag is 15 procent van de investeringskosten van de zonnepanelen en de ondersteunende apparatuur, zoals de inverter/omvormer en montageframe. Kosten voor het monteren en het laten werken van de zonne-installatie komen niet in aanmerking voor subsidie. Het maximum subsidiebedrag is €650,-.

5. Wanneer kan ik subsidie aanvragen?
U kunt vanaf 2 juli 2012 subsidie aanvragen. U moet op het moment van aanvragen in het bezit zijn van een, door uzelf ondertekende, overeenkomst met uw leverancier. Deze overeenkomst moet op of na 2 juli 2012 zijn getekend.

6. Hoe verloopt de procedure om subsidie te krijgen?
U vraagt subsidie aan met DigiD via het het elektronisch loket van Agentschap NL. U ontvangt een besluit van Agentschap NL. De realisatie van de zonne-installatie moet binnen 6 maanden plaats vinden. Subsidieaanvragen worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst.

7. Ik heb al een subsidie ontvangen van de gemeente (provincie of Rijksoverheid) kan ik nog een keer subsidie ontvangen?
Als u voor uw zonnepanelen al een andere subsidie hebt ontvangen van een gemeente, provincie of Rijksoverheid dan komt u niet in aanmerking voor de subsidieregeling zonnepanelen voor particulieren.

8. Wat is een geldige koopovereenkomst?
Een koopovereenkomst is een overeenkomst waarin een particulier met de leverancier afspreekt zonnepanelen aan te schaffen bij desbetreffende leverancier. De koopovereenkomst zal alleen in behandeling worden genomen als u de overeenkomst op of na 2 juli 2012 heeft afgesloten en als uw handtekening erop staat. Een door u ondertekende offerte van 2 juli 2012 of erna is ook een koopovereenkomst.

Foto copyright: Gerhlicher Solar

5 gedachten over “Antwoord op meest gestelde vragen subsidieregeling zonnepanelen

 • 19 oktober 2018 om 23:26
  Permalink

  GIORGIO ARMANI 亞曼尼 【底妝】輕紗裸光慕斯蜜粉餅 NEO NUDE FUSHION POWDER的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 GIORGIO ARMANI 亞曼尼,底妝,輕紗裸光慕斯蜜粉餅 NEO NUDE FUSHION POWDER2

 • 26 oktober 2018 om 07:22
  Permalink

  女神Jessica新專輯12月推出!預告照張張都很美 Marie Claire (HK) Edition 繼5月推出的首張SOLO專輯「With Love, J」後,Jessica很快便完成了第二張專輯,這張相信叫做「Wonderland」的大碟將會在12月推出,而女神就在ig上頻密地上載預告照。 預告

 • 27 oktober 2018 om 22:52
  Permalink

  Kanebo 佳麗寶-專櫃 【LUNASOL日月晶采系列】晶巧光燦眼盒 LIGHTING FOR EYES的商品介紹 Kanebo 佳麗寶-專櫃,LUNASOL日月晶采系列,晶巧光燦眼盒 LIGHTING FOR EYES的詳細商品介紹,有網友推薦最新192篇化妝品使用心得分享,還有提供通路訊息、試用機會、優惠訊息與相關報導等相關資訊。

 • 24 november 2018 om 09:46
  Permalink

  Samir Nasri led Manchester City to Capital One Cup glory then insisted: ‘We want to win everything.’ Nasri scored the second goal after a stunning Yaya Toure equaliser to help City manager Manuel Pellegrini clinch his first trophy in 10 years in Europe. Nasri tells of pride and joy at winning Cup but says Man City is just getting started: ‘We want to win everything!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!