Amsterdams Zonline overgenomen door Amerikaanse partij

AMSTERDAM – De Amsterdamse zonnepaneelleverancier Zonline wordt overgenomen door het Amerikaanse Sungevity. Hiermee krijgt het grote concern een uitvalsbasis in Europa.

Zonnepanelen in een installatie op het dak
C: N A I T

Dit bevestigt een woordvoerder tegenover de Groene Courant. Financiële details worden niet bekendgemaakt

Zonline had eerder al een nauwe samenwerking met Sungevity. In 2011 nam Sungevity al een “substantieel, maar minderheidsaandeel” in Zonline.

Ook is het systeem dat het Nederlandse bedrijf gebruikt om offertes te maken afgeleid van het systeem van Sungevity.

Promotie

Voor Zonline betekent de overname vooral een promotie. Het bedrijf gaat qua bestuur nog onafhankelijk verder, maar wordt de uitvalsbasis voor Sungevity in Europa waar het Amerikaanse concern nog geen grote aanwezigheid heeft.

Dit betekent ook dat er zal worden uitgebreid naar het buitenland. Volgens de woordvoerster betekent het voor de Nederlandse klanten van Zonline vooral extra zekerheid in de garanties op de zonnepanelen.

10.000 klanten

Sungevity is naast de VS en Nederland ook actief in Australië. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 10.000 klanten en er werken ruim 250 mensen bij het concern.

Zonline werd zo’n 3 jaar geleden opgericht door Roebyem Anders, die eerder bij BP Solar werkte waar zij Sungevity-topman Andrew Birch ook van kent. Ze schrijft onder andere columns voor de Groene Courant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!