Analyse 2e ronde SDE+ 2017: de details van de 10 grootste zonnestroomprojecten

De 2e ronde van de SDE+-regeling in 2017 heeft 1.910,8 megawattpiek en 3.945 beschikkingen aan zonnepanelenprojecten opgeleverd. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste projecten? Het redactieteam van Dé Duurzame Uitgeverij (uitgever van onder meer Groene Courant en Solar Magazine) zet alles op een rij.

In onderstaand overzicht zijn per project het aantal megawattpiek vermeld (red. het gaat om de 10 grootste projecten, deze kennen per stuk een omvang van meer dan 10 megawattpiek) waarvoor door de subsidieaanvragers voor 15 jaar subsidie is verkregen. Noot: het betreft een voorlopige lijst met de grootste projecten, daar nog niet de details van alle 3.945 pv-projecten bekend zijn.

109,9 megawattpiek | Gemeente Vlagtwedde | Zonnepark Vlagtwedde BV
Zonnepark Vlagtwedde is misschien wel een van de meest besproken zonneparken van Nederland. De rechtbank Groningen besloten afgelopen februari dat Powerfield mag starten met de bouw van het zonnepark Vlagtwedde. Het zonnepark telt circa 320.000 zonnepanelen en een vermogen van 109,9 megawattpiek. Tegen het zonnepark van 126 hectare dat medio 2019 opgeleverd moet worden, werd bezwaar ingediend. De rechter concludeerde eerder dit jaar echter dat de bezwaarmaker geen belanghebbende is. Door de uitspraak van de rechter en de positieve SDE+-beschikking kan Powerfield binnenkort aanvangen met de bouw van het zonnepark. De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanplanten van de blauwebessenstruiken op het terrein die onderdeel uitmaken van de landschappelijke inpassing.

Lees het hele artikel hier op SolarMagazine.nl…

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!