Apple samen met zonneconcern als producent zonnestroom in China

AMSTERDAM – Elektronicafabrikant Apple gaat samenwerken met een Amerikaanse producent van zonnepanelen bij het aanleggen van 2 zonneparken in China.

Het gaat om 2 projecten in de provincie Sichuan, ongeveer in het midden van het Aziatische land. De zonneparken krijgen elk een vermogen van 20 megawatt en het zijn de eerste zonneparken in die regio van China.

Voor SunPower en Apple is het niet de eerste samenwerking. Eerder werden samen al 6 zonneparken gebouwd in Californië, Nevada en North Carolina met een opgeteld vermogen van 90 megawatt.

Beide zonneparken in China gaan opgeteld 80 miljoen kilowattuur zonnestroom per jaar leveren. De projecten worden nu gebouwd en komen naar verwachting in het laatste kwartaal van 2015 online.

Het is nog onduidelijk wat Apple gaat doen met de stroom die wordt opgewekt. De projecten gaan waarschijnlijk niet direct voor gebouwen van het concern produceren, maar een groot gedeelte van de producten van Apple worden wel in China gemaakt.

Het bedrijf begint daardoor steeds meer op Google te lijken dat zonnestroom opkoopt voor eigen gebruik en ook simpelweg belangen neemt in de projecten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!