‘Bedrijfsdaken zijn sweetspots voor zonnepanelen’

AMSTERDAM – Steeds meer bedrijven schakelen over op zonne-energie. Vooral de daken van kleinere bedrijven zijn erg aantrekkelijk doordat ze profiteren van veel regelingen.

Zonnepanelen op een vliegveld in ChinaDit zegt Dennis Gieselaar, directeur van Oskomera Solar. Naar eigen zeggen is Oskomera een van de grootste leveranciers van zonne-energieproducten in Nederland.

Het bedrijf heeft op het dak van de Albert Heijn in Houten zonnepanelen gelegd en op de Stopera in Amsterdam.

Op dit moment heeft het concern een order van 6120 zonnepanelen binnen van een ‘internationaal hightech bedrijf’. Deze installatie krijgt een vermogen van 1,6 megawatt.

Duurzame bedrijfsvoering

“Deze bedrijven hebben een voorbeeldfunctie, willen een duurzame bedrijfsvoering hebben en een deel van hun elektriciteitsverbruik zelf opwekken,” zegt directeur Dennis Gieselaar van Oskomera.

Gieselaar haalt een paar voorbeelden aan van grote bedrijven die zonnepanelen hebben genomen. Onder andere Heineken besloot onlangs om Wieckse Witte op zonne-energie te gaan brouwen. Eerder besloot Ikea al om op de nieuwe vestiging in Zwolle zonnepanelen te leggen.

Winst

Ton Schröer, eigenaar en directeur van Ton’s Mosterd, was een van de eerste die zonnepanelen op zijn bedrijf liet leggen, 13 jaar geleden. Hij begon met 52 zonnepanelen, maar heeft inmiddels 532 panelen die 48.000 kilowattuur leveren.

Hij geeft toe dat winst hem niet drijft. “Ik doe dit vanuit idealistische overtuigingen. Ik wil de wereld schoon achter laten,” vertelt Schröer. Met de energie die hij opwekt draait de fabriek en 2 elektrische auto’s. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Suntech

6 gedachten over “‘Bedrijfsdaken zijn sweetspots voor zonnepanelen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!