Belastingdienst stuurt aanvragen btw-ondernemerschap paneeleigenaren terug

AMSTERDAM –  De Belastingdienst gaat nog geen eigenaren van zonnepanelen inschrijven als btw-ondernemers. Aanvragen hiervoor worden vooralsnog teruggestuurd.

De instantie wacht nog op een bericht van het Ministerie van Financiën, zo meldt de Belastingdienst.

“Het ministerie van Financiën beraadt zich nog op de gevolgen van de uitspraak van het Hof. In afwachting daarvan geven wij nog geen btw-nummers af”, aldus de Belastingdienst in een persbericht.

Afwachting

“Het ministerie van Financiën beraadt zich nog op de gevolgen van de uitspraak van het Hof. In afwachting daarvan geven wij nog geen btw-nummers af.”

Vorige maand oordeelde het Europese Hof van Justitie dat een Oostenrijkse eigenaar van zonnepanelen eigenlijk als ondernemer moest worden gezien door de Oostenrijkse belastingdienst.

Geen duidelijkheid

De uitspraak zou daarmee ook automatisch voor Nederlandse particulieren gelden, maar het ministerie van Financiën heeft nog geen duidelijkheid gegeven.

De uitspraak is vooral voordelig voor eigenaren van zonnepanelen. Die kunnen de btw van het aankoopbedrag van de zonnepanelen terugvragen als ze worden aangemerkt als ondernemer.

Fiscaal specialisten hebben altijd benadrukt dat particulieren meteen een aanvraag moeten doen om in aanmerking te komen voor een btw-nummer.

Foto copyright: John Grayson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!