Belgisch concern wil 6 miljoen in zonnepark bij Den Helder steken

AMSTERDAM – De Nederlandse tak van het Belgische Ecorus heeft plannen om een zonnepark van 8 hectare te bouwen bij Den Helder.

Zonnepark
©: Wikipedia Commons/ILIOTEC Solar GmbH

Dit bevestigt Frans Latjes, directeur bij Ecorus Nederland, tegenover de Groene Courant naar aanleiding van een bericht in het Noordhollands Dagblad.

Hij verwacht 6 miljoen euro te investeren in het park, dat zo’n 18.616 zonnepanelen moet krijgen. Opgeteld betekent dit een vermogen van 5 megawatt, waarschijnlijk genoeg om voor 3.000 huishoudens aan zonnestroom te produceren.

Zonnig weer

Latjes haalt het zonnige weer in Den Helder aan als reden om daar een zonnepark te bouwen. Den Helder heeft de meeste zonuren in Nederland. De lokale netbeheerder Liander denkt dat een zonnepark tot de mogelijkheden behoort.

Geld is het probleem niet, volgens de directeur. Ecorus heeft genoeg eigen vermogen in kas om het project te financieren. Het bedrijf hoopt ook aanspraak te kunnen maken op subsidie vanuit de Nederlandse overheid.

Noodzakelijke vergunningen

Grootste drempel is vooralsnog het behalen van de noodzakelijke vergunningen. Latjes denkt volgend jaar te kunnen beginnen met de bouw van het park.

Ecorus is al bezig om zonnepanelen te plaatsen op woningen van Woningstichting Den Helder in de Noord-Hollandse stad. Naar verwachting wordt 7 tot 8 miljoen geïnvesteerd in ongeveer 20.000 zonnepanelen. Huurders kunnen tot 100 euro besparen met de panelen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!