Bevestigd: nieuwe Duitse zonne-installaties verdrievoudigd in eerste kwartaal

MSTERDAM – Het aantal nieuw geïnstalleerde Duitse zonne-energie-installaties is in de eerste 3 maanden van dit jaar verdrievoudigd. Ontwikkelaars proberen nog snel gebruik te maken van subsidievoordelen voordat deze worden afgeschaft.

Dit meldt de Duitse netbeheerder, de Bundesnetzagentur. In Duitsland werd voor maar liefst 1800 megawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd van begin januari tot eind maart. Een jaar eerder werd in dezelfde periode maar voor 513 megawatt geïnstalleerd. Vooral in maart hadden ontwikkelaars haast, toen werd 1,1 gigawatt geplaatst.

Subsidiekraan

De Duitse overheid wil de subsidiekraan voor zonne-energie dichtdraaien, maar dankzij protest van individuele deelstaten is de regeling met terugwerkende kracht in de ijskast gestopt. Wanneer de bezuinigingen wel weer van toepassing zijn is nog onduidelijk.

De sector is door onzekerheid in een malaise terecht gekomen. 4 Duitse zonnebedrijven zijn failliet gegaan, First Solar heeft bekendgemaakt een groot deel van het personeel in Duitsland te ontslaan en zelfs in Nederland vallen er slachtoffers in de sector.

Gerelateerde artikelen

5 gedachten over “Bevestigd: nieuwe Duitse zonne-installaties verdrievoudigd in eerste kwartaal

  • 17 oktober 2018 om 20:57
    Permalink

    有關雙眼皮手術、眉壓眼、抬頭紋、三角眼、前額拉皮、前額提拉、抬眉手術眼袋手術、中下臉拉皮手術、提眉手術、全臉補脂、自體脂肪移植、隆鼻手術等一些相關、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

  • 19 november 2018 om 06:58
    Permalink

    Sevilla players will beg coach Unai Emery to stay, says defender Daniel Carrico. In-demand Emery led Sevilla to a record fourth Europa League title on Wednesday. Sevilla players will beg in-demand Europa League winning coach Unai Emery to stay, says defender Daniel Carrico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!