‘Bezitters zonnepanelen benadeeld door sommige energieconcerns’

AMSTERDAM – Zonnepaneeleigenaren die stroom leveren aan het net worden door sommige energieconcerns benadeeld.

Zonnepanelen op een dak
C: EnvironmentBlog

Dit verklaart vergelijkingssite Gaslicht.com tegenover De Telegraaf.

Het gaat om consumenten die gebruiken van dag- en nachtstroom. Hierbij mogen de energiebedrijven zelf bepalen hoe zij de geleverde zonnestroom verrekenen met de energierekening.

Normaliter wordt geleverde zonnestroom verrekend met de prijs die de consument zelf ook betaalt voor stroom, ongeveer 23 cent. Dit maakt zonnepanelen een aantrekkelijke investering voor veel particulieren. Dit wordt het salderen genoemd.

Andere verrekening levering zonnestroom

Energieleveranciers Delta, Electrabel, Energiedirect.nl en NLE zouden ervoor kiezen om het de levering van zonnestroom overdag anders te verrekenen dan de afname van stroom ’s avonds. Consumenten zouden tientallen tot honderden euro’s mislopen.

Ben Woldring, oprichter van Gaslicht.com, verklaart tegenover de krant dat energieleveranciers totaal niet duidelijk zijn over hoe ze de stroom salderen. Hij adviseert consumenten over te stappen van energiebedrijf. “Wees geen dief van je portemonnee en ga weg als je niet tevreden bent.”

Toezichthouder ACM verklaart dat er niet wordt ingegaan op individuele gevallen, maar dat energiebedrijven over het algemeen meer kunnen doen aan de informatievoorziening naar klanten toe.

Delta heeft gereageerd op de berichtgeving. Lees dat hier  De lokale fractie van GroenLinks in Zeeland heeft vragen gesteld over het beleid van Delta. Lees hier

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!