Boer loopt nog niet warm om asbestdak in te ruilen voor zonnepanelen

AMSTERDAM – Nederlandse boeren lopen nog niet warm om asbestdaken op de boerderijen af te bouwen en zonnepanelen op het dak te leggen.

Een boerderij met enorm veel zonnepanelen
C: Irish Typepad

Dit blijkt uit antwoorden die staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) heeft gestuurd naar de Tweede Kamer in antwoord op vragen uit het parlement.

De regeling ‘Asbestdak eraf, zonnepanelen erop’ ging voor de meeste provincie in rond 1 juli 2013. Flevoland stelde het project 1 september open en Gelderland sloot zich vanaf 1 oktober aan.

Er is nu voor 430.000 vierkante meter aan asbestdaken van boerderijen vervangen met zonnepanelen. Als de aanvragen die in de procedure zitten mee worden geteld komt dit aantal op 1 miljoen vierkante meter.

Streven van 97 miljoen vierkante meter

Het doel is om 4 miljoen vierkante meter aan dak per jaar te vervangen met zonnepanelen. Het uiteindelijke streven is om in 2024 de 97 miljoen vierkante meter asbestdak die in 2012 nog op de boerderijen lag te hebben vervangen, hoewel er ook mogelijkheden zijn om dit te doen zonder te investeren in zonnepanelen.

Mansveld verwacht dat de doelstelling in 2024 ook gewoon gehaald gaat worden en ziet geen noodzaak voor aanpassingen van de bestaande regelingen.

Volgens de staatssecretaris is er een aanlooptijd nodig voor agrariërs. “Gezien de interesse in de regelingen en de benodigde tijd om te komen tot een beslissing vind ik het gebruik totnogtoe niet verontrustend”, aldus Mansveld.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

 

4 gedachten over “Boer loopt nog niet warm om asbestdak in te ruilen voor zonnepanelen

 • 15 oktober 2018 om 00:34
  Permalink

  城市大自然極化衝激 峇里崖上特色居所 – STYLE-TIPS.COM 來到峇里,這個海天一色的渡假天堂,可能第一時間都會令你想起倚近岸灘的低層別墅或建…

 • 18 oktober 2018 om 19:10
  Permalink

  Tony & Tina 【草本能量保養系列】忍冬花精油潔面慕絲 Herbal Foaming Cleanser wHoneysuckle的商品介紹 Tony & Tina,草本能量保養系列,忍冬花精油潔面慕絲 Herbal Foaming Cleanser wHoneysuckle

 • 20 oktober 2018 om 23:14
  Permalink

  Santa Maria Novella 【臉部肌膚保養】橙花保濕化妝水 Acqua di Fior d’Arancio的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 Santa Maria Novella,臉部肌膚保養,橙花保濕化妝水 Acqua di Fior d’Arancio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!