Branchevereniging: ‘Onconventionele maatregelen tegen China op zijn plaats’

AMSTERDAM – Branchevereniging Holland Solar hamert op vrije wereldhandel, maar als de EU besluit om op te treden zijn onconventionele maatregelen op zijn plaats.

Zonnepanelen op een vliegveld in ChinaVolgens Holland Solar is een breed aanbod van zonnepanelen uit allerlei landen goed voor de Nederlandse sector. Chinese panelen die onder de kostprijs worden gefabriceerd zijn juist funest voor de situatie.

De branchevereniging vindt dat een maatregelen rekening zou moeten houden met “grote dynamiek van de markt.”

Holland Solar waarschuwt tevens dat de maatregel tijdelijk moet zijn en geen tegenmaatregelen moet uitlokken. Verder horen Chinese panelen onder voorwaarden wel toe gestaan te worden.

Grootste dumpingonderzoeken ooit

De EU voert op dit moment een van de grootste dumpingonderzoeken ooit naar de prijzen van Chinese panelen in Europa. De markt is maar liefst 21 miljard euro waard.

Onlangs leken Chines en Europese politici nog nader tot elkaar te komen. Bondskanselier Angela Merkel zei een dialoog te willen starten met China over het handelsdispuut. De Chinese premier Wen Jiabao benadrukte dat men de handelsvrijheid moet behouden.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Suntech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!