Britse zonneconcerns starten nieuwe juridische actie tegen overheid

AMSTERDAM – Britse ontwikkelaars van zonneparken zijn een juridische actie gestart tegen de Britse overheid. De overheid is van plan subsidie voor parken groter dan 5 megawatt af te schaffen.

Een zonnepark van Power One
C: Windwärts Energie GmbH

Volgens de bedrijven gaat het afschaffen van de stimuleringsmaatregel voor deze projecten tegen de wet in.

Het gaat om de Renewables Obligation (RO). De maatregel ging in, in 2002 en verplicht stroomleveranciers een toenemend aandeel groene stroom op te nemen in hun portfolio.

“De overheid stelde de RO in om zonnebedrijven via wetgeving de zekerheid te bieden die zij nodig hebben, maar nu probeert diezelfde overheid de zekerheid via de achterdeur te verwijderen”, aldus een advocaat van de bedrijven.

Derde rechtszaak

“Dit gedrag ging in het geval van de feed-in tarieven tegen de wet in en dat doet het nog steeds.” Het gaat om de derde rechtszaak in 1 jaar die de ondernemingen tegen de overheid starten.

De concerns halen ook aan dat zonne-energie een veel te klein deel krijgt van de beschikbare subsidie voor groene energie. Bijna 60 procent van het budget gaat naar biomassa of offshore wind, 2 energiebronnen die beide duurder zijn dan zonnestroom, aldus de bedrijven.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!