Britten willen reusachtige zonne-energiecentrale in Tunesië

AMSTERDAM – Britse investeerders willen een reusachtige zonne-energiecentrale maken in de woestijn van Tunesië. De centrale moet een vermogen krijgen van maar liefst 2 gigawatt, een ongekende capaciteit voor een zonnepark en 2 keer zoveel als de gemiddelde kerncentrale.

De energie uit de centrale moet met een onderzeese kabel naar Italië een directe verbinding krijgen met Europa, zo melden verschillende media. De opgewekte energie is ook vooral bedoeld voor de export en kan naar verluidt 700.000 huishoudens van energie gaan voorzien.

Het project, Tunur geheten, is een initiatief van het Britse bedrijf Nur Energie en Tunische bedrijven onder leiding van Top Group. Het zonnepark wordt gebouwd naar voorbeeld van de Desertect Foundation, dat in Noord-Afrika en vooral Marokko zonne-energiecentrales probeert te stichten.

Totale investering

Onlangs hebben de investeerders al een ontmoeting gehad in Tunis met de Tunesische minister van Economische Zaken, Ridha Saidi. Hij zegt dat er een totale investering nodig is van 10 miljard euro voor het project.

Het bouwen van het zonnepark, dat in Rjim Maatoug moet komen, zou 4 jaar kosten en 20.000 banen opleveren. Hard nodig nadat het land een jaar geleden de dictator Zine al-Abidine Ben Ali heeft verjaagd en zichzelf probeert op te bouwen.

CSP-centrale

De centrale wordt opgezet als een zogenaamde CSP-central (concentrated solar power). Hierbij worden spiegeld gebruikt die zonlicht weerkaatsen en concentreren op 1 punt, een boiler in het midden van een park. Het geconcentreerde zonlicht verwarmt water zodat stoom wordt opgewekt dat weer energie opwekt.

De Britse ambassadeur, Christopher O’Conner, verklaart dat dit project de pionierpositie in zonne-energie van Tunesië in de Noord-Afrika zal bevestigen.

Bekijk video:

 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Tunur

11 gedachten over “Britten willen reusachtige zonne-energiecentrale in Tunesië

 • 15 oktober 2018 om 09:29
  Permalink

  Restylane乃一系列用於美顏的長效透明質酸產品。 Restylane療程能有效撫平皺紋、美化臉型輪廓及唇部,並可改善膚質及肌膚的彈性。Restylane透明質酸作用原理 Restylane透明質酸均以非動物來源的透明質酸作為原料,獨有的NASHA™專利技術研製而成。微量Restylane透明質酸凝膠到皮膚中,可以讓您的面部肌膚恢復豐盈飽滿。 Restylane透明質酸中的透明質酸與人體內的天然透明質酸十分相似,使用前無需進行皮膚測試,引起過敏反應的機率亦極低。

 • 17 oktober 2018 om 01:38
  Permalink

  一天兩次,早晚使用三步驟倩碧保濕潔膚水,加強水分防護屏,重現容光煥發。

 • 17 oktober 2018 om 01:57
  Permalink

  香港美容專欄作家Yoko Tsang: 你可以做個不聞不問的孕婦嗎? 香港美容專欄作家Yoko Tsang: 你可以做個不聞不問的孕婦嗎?

 • 22 oktober 2018 om 18:28
  Permalink

  激光靶向祛痣:對斑痣的顯性症狀能快速控制、甚至消除,短期實現肌膚無暇;多款激光設備深層激活膠原蛋白活性,深層煥發激活生命力。快速補充肌膚活性:根據顧客肌膚特性,醫生配套無創注射項目,為肌膚注入玻尿酸、肉毒素等能直接補充肌膚活性,快速補充肌膚缺失的玻尿酸、膠原蛋白,並能達到年輕態塑型的效果,從膚質和形態上保持年輕。聯合療法:注射玻尿酸、肉毒素等產品、配合精確波長的激光能加速透明質酸、肉毒素等物質的吸收,能極大化提高注射營養物質轉換率,最高達30以上,塑形效果保持3.5個月以上,年輕態效果保持時間延長1年以上。

 • 28 oktober 2018 om 06:46
  Permalink

  【保養】寵愛自己。卸妝之後也是完美膚質♥天堂花園水奇蹟完美卸妝精華 @ B2B崔咪TRAMY :: 痞客邦 :: 約會你們最怕哪個遇到哪個情況><問了很多人,最怕就是晚上的卸妝時間了xdd因為很怕卸妝之後,肌膚的狀況很差,或是卸完妝之後,肌膚完全沒有亮度又很多粉刺~~&am

 • 19 november 2018 om 04:57
  Permalink

  The fear is descending over the south coast that Mauricio Pochettino’s exit will signal the break-up of Southampton’s stylish team. Saints chief Ralph Krueger calms talk of mass exodus after Mauricio Pochettino exit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!