Californië geeft zonnepanelen gratis weg aan arme gezinnen

AMSTERDAM – Het bestuur van de Amerikaanse staat Californië heeft het plan opgevat om zonnepanelen gratis wet te geven aan arme gezinnen. De panelen moeten betaald worden met een extra heffing op de Co2-uitstoot door bedrijven.

Dit meldt de San Fransisco Chroncile. Initiatiefnemer Grid Alternatives verwacht tegen het einde van 2016 in Californië 1.600 huizen van zonnepanelen te voorzien.  

De zonnepanelen worden betaald uit een emissierechtensysteem van de staat zelf. Fabrieken en bedrijven die CO2 uitstoten moeten een extra heffing betalen. Dit levert ongeveer 14,7 miljoen dollar op voor het programma van Grid Alternatives.

De families krijgen de panelen niet geheel gratis. Ze worden gevraagd om kleine bijdrages te doen zoals het maken van een maaltijd voor de installateurs of het helpen bij de installatie. De zonnepanelen zullen per jaar, afhankelijk van de regio, de gezinnen 400 tot 1.000 dollar per jaar besparen aan energiekosten.

Zonnepanelen waren vooralsnog altijd voorbehouden aan hogere inkomens. Uit een eerdere studie bleek dat tweederde van alle zonnepanelen werden geplaatst in postcodes met mediane inkomens van 40.000 tot 90.000 dollar. De rest van de zonnepanelen lagen in gebieden met hogere inkomens.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!