China verhoogt zonnedoelstelling onder druk van smog

AMSTERDAM – China heeft de doelstelling voor zonne-energie opnieuw verhoogd. In 2015 moet het land 35 gigawatt aan zonne-energiecapaciteit hebben, 67 procent meer dan de eerste doelstelling.

Zonnepanelen van LDK Solar in Chinese fabriekEerder mikte het Aziatische land nog op een totaal vermogen van 21 gigawatt binnen 2 jaar, maar onder druk van smogvorming in de hoofdstad Peking is de doelstelling verhoogd.

“We staan meer onder druk om energie te besparen en emissies te reduceren naar gelang de smog verergert”, heeft Shi Dinghuan, president van de Chinese schone-energieorganisatie, toe tegenover Bloomberg.

Daarnaast zorgt een verhoging van de doelstelling ook voor een stimulans van de lokale zonne-energiesector die onder druk staat de VS maatregelen hebben genomen tegen dumpingpraktijken.

10 gigawatt aan zonne-energie

Eerder verklaarde China dit jaar 10 gigawatt aan zonne-energiecapaciteit te willen installeren dit jaar. In 2012 werd volgens persbureau Xinhua 2,1 miljard dollar aan subsidie voor de sector opzij gelegd. Analisten denken dat er nog veel meer nodig is.

Nadat de overheid in Peking de bevolking opnieuw had gewaarschuwd tegen smogvorming is de interesse voor zonnepanelen gestegen. Sommige fabrieken werden gesloten en overheidsauto’s werden aan de kant gehouden om de uitstoot van luchtvervuiling te beperken. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: LDK Solar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!