Chinees Suntech wil marktaandeel in Benelux verviervoudigen

AMSTERDAM – De Chinese zonnepanelenproducent Suntech wil het huidige marktaandeel in de Benelux verviervoudigen van 3 procent naar 13 procent binnen een jaar.

Suntech, China
©:Renewable Energy Installer

Dit meldde het concern maandag.

Het concern heeft samenwerkingsverbanden en projecten aangekondigd met 3 verschillende bedrijven. Suntech heeft onder andere een bestaande overeenkomst met Oskomera uit Deurne vernieuwd.

Oskomera heeft een portfolio van 175 megawatt, waarvan een groot gedeelte met technologie van Suntech is gerealiseerd.

‘Financieel meest gezond’

“We zijn verheugd dat onze voormalige kwaliteitspartner Suntech, na een succesvolle herstructurering, één van ‘s werelds financieel meest gezonde solar producenten is geworden”, aldus Dennis Gieselaar, algemeen directeur bij Oskomera.

Met het eveneens Nederlandse VDH Solar gaat Suntech samenwerken om de projecten van Solar Green Point van zonnepanelen te voorzien. De 1.500 panelen die op de Gruyterfabriek in Den Bosch komen, zijn van Suntech.

2 zonneparken langs autowegen

Verder verwacht het bedrijf nog eens 6 megawatt aan zonnepanelen te leveren voor 2 zonneparken langs autowegen in Amsterdam en Rotterdam in samenwerking met VDH.

De uitbreiding van Suntech in Nederland wordt mogelijk gemaakt door een eerdere overname Suntech door het Chinese concern Shunfeng nadat Suntech in financiële moeilijkheden was gekomen.

Shunfeng is op zijn beurt eigendom van Zheng Jianming, een zakenman uit Hongkong, die in relatieve anonimiteit een imperium in zonne-energie heeft opgebouwd. Naast Suntech heeft hij belangen in het Duitse Sunways en het eveneens Chinese LDK Solar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!