Chinese internetgigant Tencent neemt aandeel in Tesla

Het Chinese internetbedrijf Tencent heeft voor 1,78 miljard dollar een belang van 5 procent in Tesla genomen. De maker van elektrische auto’s Tesla lijkt door de bekendmaking daarvan hoger te openen.

Tencent heeft nu 5 procent van de aandelen van autofabrikant Tesla Motors in handen. Het Chinese bedrijf heeft daar 1,78 miljard dollar voor betaald, dat is ongeveer 1,64 miljard euro. Het geld wordt door Tesla gebruikt voor de productie van de Model 3.

Uit documenten die bij regulerende instanties zijn ingediend blijkt dat Tencent fors heeft geïnvesteerd in Tesla, volgens Reuters. Tencent heeft voor 8,2 miljoen Tesla-aandelen gekocht;  het is daarmee de 5e grootste aandeelhouder. Op de eerste plaats staat Elon Musk met 21 procent, gevolgd door verschillende investeringsmaatschappijen.

Recentelijk gaf chief executive officer van Tesla Elon Musk al aan dat het verkrijgen van meer investeringskapitaal logisch zou zijn om risico’s bij de productie van de Model 3 te vermijden. De fabrikant laat weten dat de productie van de goedkoopste Tesla in juli van start moet gaan. Tot nu toe verloopt alles volgens schema.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!