Chinese paneelfabrikanten waarschuwen voor ‘handelsoorlog’

AMSTERDAM – Chinese paneelfabrikanten waarschuwen voor een handelsoorlog nadat hun Europese concurrenten een antidumpingzaak hebben ingediend bij de Europese Commissie.

Dit verklaren 4 Chinese bedrijven, Yingli, Suntech, Trin Solar en Canadian Solar in een gezamenlijke verklaring. Canadian Solar heeft het hoofdkwartier in Canada, maar produceert de zonnepanelen in China.

De bedrijven vragen de Chinese overheid een Europese maatregelen voor te zijn en de dialoog te openen met de EU. “De Chinese industrie zal dodelijke getroffen worden als de EU de Verenigde Staten volgt.”

Chinese paneelexport

Meer dan 60 procent van de Chinese export van zonnepanelen, een markt ter waarde van 35,8 miljard dollar, gaat naar Europa. China voert zelf 7,5 miljard dollar aan materialen in vanuit Europa.

De paneelproducenten benadrukken verder dat China een grote afzetmarkt is voor Europese producten variërend van auto’s, vliegtuigen, machines en luxe goederen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Suntech

3 gedachten over “Chinese paneelfabrikanten waarschuwen voor ‘handelsoorlog’

  • 19 oktober 2018 om 18:25
    Permalink

    吃鈣片會造成尿路結石?挑選鈣片,別忘這2種成分 – – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 「尿路結石可以吃鈣片嗎?」這是許多人的迷思。營養師指出,許多尿路結石患者擔心吃鈣片會增加結石量,甚至部分有骨骼疏鬆症患者,便因此停止服用鈣片,事實上,攝取足量的鈣片,不但不會造成結石,對骨質疏鬆也有幫…,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!