Citigroup: ‘puur economisch heeft zonne-energie verzekerde plek in energievoorziening’

AMSTERDAM – Zonne-energie heeft ‘puur economisch redenerend’ door de dalende kosten van zonnepanelen en stijgende kosten voor fossiele brandstoffen een verzekerde centrale rol in de energievoorziening.

Zonnepark 3(blok)Dit schrijven analisten van de Amerikaanse bank Citigroup in een rapport over de energiesector.

De marktvolgers verwachten dat overheden steeds meer een stapje terug zullen doen in de stimulering van zonne-energie, maar dit zou groei in de sector niet tegenhouden.

Op de lange termijn schat de bank zonne-energie als een aantrekkelijkere investering in dan aardgas door de toenemende daling van de prijs van zonnestroom.

Brandstofmix diversificeren

“Naast het economisch plaatje, hebben energieconcerns ook meer behoefte om hun brandstofmix te diversificeren om zichzelf te beschermen tegen volatiliteit en de verwachte stijging van gasprijzen op de lange termijn”, aldus de bank.

Een andere positieve ontwikkeling voor zonne-energie is de toegang tot goedkoop kapitaal. In de Verenigde Staten worden bijvoorbeeld speciale bedrijven, zogenaamde yield companies, opgericht voor de exploitatie van zonneparken die een relatief veilige vaste opbrengst opleveren voor bedrijven.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!