Collectief zonneproject van 216 zonnepanelen geopend

UTRECHT – Een collectief zonneproject met 216 zonnepanelen op de Haagse tennisvereniging Thor de Bataaf is officieel geopend.

De zonnepanelen zijn gefinancierd met de inleg van enkele tientallen inwoners van Den haag die zelf geen geschikt dak hebben.

Voor het project richtten zij samen met Solar Green Point een coöperatie zonder winstoogmerk op. Zij kochten als lid van de coöperatie minimaal één paneel à 365 euro. Een zonnepaneel gaat ongeveer 25 jaar mee, de leden verdienen de investering halverwege de levensduur terug.

De resterende jaren profiteren zij nog van een jaarlijkse vergoeding voor de duurzaam opgewekte stroom. De 216 panelen wekken samen voldoende elektriciteit op om zo’n 17 huishoudens te kunnen voorzien.

SDE+

Het project is mede tot stand gekomen dankzij de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+), een subsidieregeling die ervoor moet zorgen dat bedrijven en coöperaties meer duurzame energie gaan opwekken.

Solar Green Point en Eneco werken al langere tijd samen om meer lokale, collectieve zonneprojecten van de grond te krijgen. Eerder realiseerden zij samen al collectieve zonneprojecten op grote daken in Den Haag en Woerden.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!