Crowdfundingplatform zonneparken van start met project in Breda

AMSTERDAM – Crowdfundingplatform Zonnepanelendelen is deze week van start gegaan met een project in Breda waar 7.000 zonnepanelen langs de A16 worden geplaatst.

Het platform komt uit de koker van de mensen achter 1 Miljoen Watt, die eerder ruim 1.000 zonnepanelen mogelijk maakten op voetbalstadion de Euroborg in Groningen.

Na 2 dagen hebben inmiddels 6 deelnemers 1.150 euro geïnvesteerd in het project in Breda, dat een initiatief is van Breda DuurSaam. Doel is om 1,5 miljoen euro op te halen.

Investeren begint bij 25 euro en verwacht wordt dat het rendement op 4 procent gemiddeld komt, afhankelijk van de elektriciteitsprijs en de opbrengst van de zonnepanelen.

Meer projecten

Binnenkort wordt ook de crowdfunding van 350 zonnepanelen bij Cogas in Almelo en 160 zonnepanelen bij groenteleverancier Bio Romeo in de Noordoostpolder.

Sven Pluut, mede-oprichter van Zonnepanelendelen, vertelde onlangs tegenover de Groene Courant dat de doelstelling is om voor het einde van het jaar 2 megawatt aan zonnepanelen gefinancierd te hebben.

Lees hier het interview met Pluut

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!