D66 Amsterdam: ‘hoofdstad moet zelf zonnepanelen plaatsen’

AMSTERDAM – Amsterdam moet zelf zonnepanelen gaan installeren op de gemeentegebouwen. Verder moet de hoofdstad zonnepanelen bij particulieren stimuleren door een deel van het financiële risico op zich te nemen.

Zonnepanelen van D66 op daken AmsterdamDit stelt D66 Amsterdam. Ivar Manuel haalt de doelstelling van Amsterdam aan om in 2025 40 procent minder CO2 uit te stoten ten opzicht van 1990.

“Als we dat willen halen moeten we veel meer doen. Vandaag werd bekend dat de provincie Noord-Holland geen extra windmolens wil toestaan in en om Amsterdam.”

Extra reden voor zonne-energie

“Dat is nog een extra reden om meer in te zetten op alternatieven zoals zonne-energie”, aldus Manuel, woordvoerder duurzaamheid.

De hoofdstad wilde juist inzetten op windenergie, maar het verbod van de provincie Noord-Holland heeft een kink in de kabel gebracht. Daarom moet nu worden ingezet op zonne-energie, aldus D66.

Zelf panelen installeren

Niet alleen moet de gemeente zelf panelen installeren, maar Amsterdam moet ook de overheidsgebouwen beschikbaar stellen voor particulieren om zonnepanelen op te plaatsen.

“Met deze en andere maatregelen kunnen we ervoor zorgen dat we in 2025 de CO2-uitstoot met 40% hebben teruggebracht. Daardoor wordt Amsterdam een duurzamere en gezondere stad om in te leven” aldus Manuel.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Lewis Clarke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!