D66 Eindhoven wil ook zonnepanelen op ‘vreemde’ daken

AMSTERDAM – De fractie van D66 in de gemeenteraad van Eindhoven wil eenzelfde proef houden met zonnepanelen als in Nijmegen. De gemeente moet particulieren de ruimte geven om op gemeentelijke gebouwen zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen op 'vreemde' daken in Nijmegen die ook in Eindhoven moeten komenDit melden verschillende media. Zogenaamde ‘daklozen’ zouden dan alsnog zonnepanelen kunnen hebben.

De proef is afgeleid van een project in Nijmegen waar de gemeente daken ter beschikking gesteld voor particulieren die bijvoorbeeld in een flat wonen of waarvan het dak naar het noorden richt.

Meer daken voor zonnepanelen beschikbaar stellen

Er bleek een enorme animo voor te zijn. Er zijn al 1500 aanmeldingen, maar projectbeheerder Zonnepark Nederland had maar ruimte voor 439 zonnepanelen. D66 Eindhoven oppert dan ook om in Eindhoven meer daken beschikbaar te stellen.

Groot probleem is nog het salderen bij zonnepanelen op ‘vreemde’ daken. Het is nog niet duidelijk geregeld of de stroom die wordt opgewekt mag worden verrekend tegen de marktprijs, van 7 cent per kilowattuur, of tegen de koopprijs voor consumenten, 23 cent per kilowattuur.

Gerelateerde artikelen

5 gedachten over “D66 Eindhoven wil ook zonnepanelen op ‘vreemde’ daken

 • 14 oktober 2018 om 18:35
  Permalink

  xantia 桑緹亞 【肌膚調理系列】美白三部奏─極速舒緩凍蜜 Soothing Toner的商品介紹 xantia 桑緹亞,肌膚調理系列,美白三部奏─極速舒緩凍蜜 Soothing Toner

 • 17 oktober 2018 om 19:32
  Permalink

  含藥化妝品配方能去角質、去除導致痘痘的多餘油脂。

 • 21 november 2018 om 17:11
  Permalink

  Manchester United manager Sir Alex Ferguson has been handed a double boost with Nemanja Vidic and Tom Cleverley in line to return against Liverpool at the weekend. Vidic and Cleverley poised for Manchester United return against fierce rivals Liverpool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!