D66 Nijmegen: 50.000 zonnepanelen op huurwoningen

UTRECHT – De lokale fractie van D66 in Nijmegen wil dat tegen 2020 minimaal 25 procent van de huurwoningen van woningcorporaties voorzien zijn van zonnepanelen.

Hiervoor zijn zo’n 50.000 zonnepanelen nodig die op de corporatiewoningen moeten komen. Om dit mogelijk te maken is een energiecoöperatie voor zonne-energie nodig, vindt de partij.

In het plan moet de gemeente garant staan voor de investering die de zogenaamde zonnecoöperatie gaat doen. “Met het rendement op de zonnepanelen wordt de investering vanuit de zonnecoöperatie terugverdiend”, aldus Alexander Thijssen, die verbonden is aan de D66-fractie.

Lagere woonlasten

Hij verwijst naar een soortgelijke coöperatie in de Haarlemmermeer waarbij er al 8.000 zonnepanelen zijn geplaatst op woningen.

D66-raadslid Tobias van Elferen stelt het plan komende woensdag voor aan de gemeenteraad. “Met deze maatregel werken we in onze stad aan schone energie en lagere woonlasten voor huurders”, aldus Van Elferen.

“Zonne-energie is onuitputtelijk, wordt steeds goedkoper en is schoon. Huurders besparen op hun rekening omdat zelf opgewekte zonnestroom goedkoper is dan grijze stroom.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!